Понад 200 палестинців постраждали в зіткненнях з силовиками в Східному Єрусалимі

Понад 200 палестинців постраждали в зіткненнях з силовиками в Східному Єрусалимі

Близько 200 палестинців отримали поранення в результаті зіткнень з ізраїльськими поліцейськими в Східному Єрусалимі.

Про це повідомил палестинське інформаційне агентство WAFA. Найбільші хвилювання за шість років.

За його даними, основні сутички відбувалися біля мечеті Аль-Акса. Поліцейські стріляли по прихожанам гумовими кулями, а також використовували світлошумові гранати і сльозогінний газ, уточнює агентство. Потім більш 200 силовиків штурмували двори мечеті і криті молитовні зали, а також силою змушували віруючих покинути Аль-Аксу.

В даний час зіткнення тривають в Східному Єрусалимі і його передмісті Шейх-Джаррах. За інформацією WAFA, десятки палестинців затримані, більш ніж 20 знадобилася госпіталізація. Крім цього, підкреслює агентство, ізраїльські силовики активно перешкоджають роботі журналістів, які висвітлюють події. В результаті два кореспондента палестинських видань отримали серйозні травми.

Згідно з повідомленням, розміщеним в Twitter на сторінці Палестинського товариства Червоного Півмісяця, його медичні бригади через протидію співробітників ізраїльських правоохоронних органів “не мають можливості потрапити в Єрусалим для надання невідкладної допомоги пораненим палестинцям”.

У зв’язку з подіями в Східному Єрусалимі президент Махмуд Аббас доручив представнику Палестини при ООН Ріяду Мансуру виступити з ініціативою про скликання засідання Ради Безпеки.

Запеклі зіткнення між палестинцями та ізраїльськими поліцейськими стали регулярно відбуватися в Східному Єрусалимі з настанням священного місяця Рамадана, який в цьому році в більшості мусульманських країн почався 13 квітня і завершиться 12 травня.

Поділитись