У Росії знайшли винних у відсутності прогресу врегулювання конфлікту на Донбасі

У Росії знайшли винних у відсутності прогресу врегулювання конфлікту на Донбасі

Нездатність Німеччини и Франции змусити Україну виконувати Мінські домовленості винна у відсутності прогресу у врегулюванні конфлікту на сході України.

Про це заявив керівник МЗС России Сергій Лавров в ході щорічної пресс-конференции.

Міністр підкреслів, что Росія не бачіть іншого шляху для усунення конфлікту на сході України, кроме виконання Мінськіх домовленностей. Він зазначив, что доля у формуванні дорожньої карти відносно врегулювання конфлікту є серйозним вчинком з боку России.

Лавров нагадав, что в грудні 2019 року президент України Володимир Зеленський відмовився розводити війська по всій лінії зіткнення, незважаючі на те, що це було напередодні погоджено експертами учасниць саміту «нормандської четвірки».

«Можна довго журитися з цього приводу, но головна причина полягає, я переконаний, в нездатності або небажанні Берліна и Парижа змусити їх підлеглих у Києві припинити підривати Мінські домовленості», – заявив Лавров.

Министр заявив, что для нього головне зараз – зрозуміті позицію Німеччини и Франції.

«У відповідь на наші чісленні, в тому чіслі у вигляді моїх листів, заклик надоумити Київських представників на переговорах з Донеччиною, просто йдуть, як у нас кажуть, в тінь», – зазначив дипломат.

Поділитись