У Росії збираються оголосити в розшук віце-прем’єра України Олексія Рєзнікова

У Росії збираються оголосити в розшук віце-прем’єра України Олексія Рєзнікова

Депутат Держдуми Михайло Шеремет закликав слідчі органи Росії порушити кримінальну справу стосовно віце-прем’єра України Олексія Резнікова і оголосити його в розшук.

Про це передають російські ЗМІ.

Законотворець відреагував на загрозу Рєзнікова «видворити» росіян з Криму після повернення півострова під контроль України. «Заяви подібних персонажів не повинні залишитися безкарними. Щодо таких громадян необхідно ввести санкції. Закликаю також слідчі органи дати оцінку словами Рєзнікова на предмет загрози життю громадянам Російської Федерації », – заявив Шеремет.

Раніше Резніков заявив, що Росія «завезла» до Криму 500 тисяч росіян, щоб «розмити» місцеве населення. «Вони не громадяни України, вони приїхали або добровільно, або насильно, але вони, по суті, посібники цього злочину, що вчиняється офіційної Росією, офіційним Кремлем», – сказав він.

Після цього глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Калашников закликав Рєзнікова турбуватися про свою кар’єру, а не про долю півострова. У свою чергу, член міжнародного комітету Ради Федерації Сергій Цеков заявив, що висловлювання українського політика нагадує йому персонажа прислів’я «Мелі, Ємеля, твоя неделя». У самому Криму вказали, що «обговорювати майбутнє виселення росіян з півострова, про який так мріють українська влада, – це все одно що розбирати навала рептилоїдів на Хрещатику».

Поділитись