У Росії заявили про повну відмову Києва від Мінських угод

У Росії заявили про повну відмову Києва від Мінських угод

Постпред Росії в контактній групі по Донбасу Борис Гризлов оголосив, що запропонований українською делегацією на засіданні тристоронньої контактної групи план дій по врегулюванню конфлікту на сході України суперечить Мінським угодами.


На його думку, план Києва може розглядатися як крок до повної відмови від Мінських угод.

«Це не проект спільних дій, це проект, спрямований на ревізію Мінських угод», – підкреслив Гризлов.

Він також заявив, що представлений проект плану є «черговою імітацією переговорного процесу з єдиною чітко висловленої метою» – скликання ще одного саміту в «нормандському форматі». Крім того, постпред Росії зазначив, що Україна категорично відмовилася передбачати будь-які гарантії зі свого боку щодо виконання плану дій. Гризлов додав, що пропозиція Києва може погіршити ситуацію і «привести до чергової кризи в переговорах».

У жовтні Гризлов звинуватив Україну в саботажі переговорів. За його словами, на зустрічі було запропоновано доручити робочій групі з політичних питань забезпечити доопрацювання поданого проекту відповідного плану дій. Однак Київ відмовився розглядати цей план, запропонувавши працювати з модернізації мінських угод, «що рівноцінно відмови від їх виконання».

Поділитись