У Росії визнали роботу країни в ПАРЄ з частковими обмеженнями неможливою

У Росії визнали роботу країни в ПАРЄ з частковими обмеженнями неможливою

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Сергій Кисляк на засіданні Ради Федерації РФ. 

Росія готова працювати в ПАРЄ конструктивно і продуктивно, але робота буде неможлива навіть при часткових для неї обмеження, заявив керівник делегації Ради Федерації в асамблеї Сергій Кисляк.

“Ми готові працювати в Асамблеї конструктивно і продуктивно, але тільки на рівних умовах з іншими делегаціями. Наша робота в ПАРЄ буде неможлива навіть при часткових обмеженнях для нашої делегації”, – цитує сенатора прес-служба Ради Федерації.

У перший день роботи сесії голова делегації України Марія Мезенцева запропонувала оскаржити по суті повноваження делегації Росії. Після її заяви за правилами процедури було влаштовано голосування, в результаті якого більшість підтримала ідею українського представника про опротестування повноважень делегації відповідно до статті 8 регламенту організації (пропозицію підтримали 38 парламентаріїв з п’яти різних національних делегацій).

Згідно з правилами, питання про повноваження направляється до профільного комітету ПАРЄ для підготовки доповіді, який буде обговорено під час зимової сесії Асамблеї на цьому тижні.

Поділитись