У Росії відповіли на заклик Ердогана піти з Сирії

У Росії відповіли на заклик Ердогана піти з Сирії

Росія є єдиною країною, військові якої знаходяться в Сирії на законних підставах.

Про це таку “правду” заявив прес-секретар президента Росії  Дмитро Пєсков. Він підкреслив, що Москва діє в регіоні на прохання легітимного сирійського уряду. Так представник Кремля прокоментував заяву турецького президента Ердогана.

Напередодні він закликав Володимира Путіна залишити Анкару «один на один» з сирійською владою.

Раніше Ердоган відкрито запитав у Путіна: «Що ви робите в Ідлібі?» і запропонував російському президенту «піти зі шляху Туреччини». Ці заяви він зробив на зустрічі з депутатами своєї партії в Стамбулі, передає NTV. За словами Ердогана, турецькі військові окупували частину Сирії на прохання «сирійського народу».

«Все ще є ті, хто не розуміє сенсу нашої боротьби в Сирії. Нашу країну намагалися оточити терористичними коридорами вздовж південних кордонів. Проблема Ідлібу — це спеціально розроблений сюжет для нашої країни. Ми прийшли до Сирії в якості гостя сирійського народу. Ми знаходимося в Сирії не як гість Асада, а як гість сирійського народу», — заявив Ердоган.

Він підкреслив, що турецькі військові не підуть з Сирії, а також пригрозив Європі проблемами з біженцями.

Експерти заявили, що ніяких повноважень на перебування в Сирії у турецького керівництва немає: вони не надані сирійською владою і не підкріплені рішеннями ООН.

Поділитись