У Росії судять журналістку за авторську колонку у виданні

У Росії судять журналістку за авторську колонку у виданні

У Росії прокуратура вимає в суді шість років колонії для псковської журналістки Світлани Прокоп’євой, обвинуваченої у виправданні тероризму.

Про це повідомляє «Псковська губернія».

Прокурор під час дебатів у другому Західному окружному військовому суді також попросила заборонити Прокоп’євой займатися журналістикою протягом чотирьох років. Вона переконанащо у її публікації зберігається комплекс ознак виправдання тероризму.

Журналістці пред’явлені звинувачення у зв’язку з авторською колонкою з приводу підриву неповнолітнім Михайлом Ж. саморобного вибухового пристрою в приміщенні управління ФСБ Росії Архангельської області. Прокоп’єва міркувала про причини вчинку підлітка.

Текст під назвою «Репресії для держави» був опублікований на сайті радіо «Ехо Москви в Пскові», а 7 листопада 2018 року вона виступила по темі в ефірі радіостанції. 8 листопада текстова версія ефіру з’явилася на сайті видання «Псковська стрічка новин».

У грудні редакції обох видань отримали попередження від Роскомнадзора. В кінці вересня 2019 року Прокопьевой було офіційно пред’явлено звинувачення.

Вибух в будівлі архангельського УФСБ стався вранці 31 жовтня 2018 року. Бомбу в будівлю проніс 17-річний підліток, він загинув. Три співробітника спецслужби отримали поранення.

Поділитись