У Росії назвали малоймовірним розірвання Туреччини договору щодо ЗРК С-400

У Росії назвали малоймовірним розірвання Туреччини договору щодо ЗРК С-400

Член комітету Ради федерації з оборони і безпеки Франц Клінцевич назвав малоймовірним розірвання Туреччиною договору з купівлі російських зенітних ракетних комплексів і повернення С-400.

Про це він заявив радіостанції «Говорить Москва».  Раніше Росія і Туреччина уклали контракт вартістю 2,5 мільярда доларів на поставку С-400. У 2019 році Москва поставила Анкарі перші комплекси, що викликало невдоволення США. 10 березня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розповів, що влада США пом’якшила свою позицію щодо купівлі російських зенітних ракетних комплексів і просять пообіцяти, що ті не будуть введені в експлуатацію.

«Угода відбулася. У Росії є право прийняти або не прийняти, але гроші вже заплачені», – заявив Клінцевич. Він зазначив, що американцям важливо «впарити свою систему» ​​і тут вибір за Туреччиною.

«Туреччина враховує думку американців і їй важлива їхня підтримка, але коли настане складний час, мати таку зброю як С-400, – це дуже важливо. Мені здається, вона не піде на це», – підкреслив він та припустив, що Туреччина не зможе купити ЗРК Patriot без консультацій з Росією.

Поділитись