У Перу обрали третього за тиждень президента країни

У Перу обрали третього за тиждень президента країни

Про це повідомляє телеканал TV Perú.

За Сагасті віддали голоси 97 парламентаріїв, 26 висловилися проти. Посаду віце-президента займе Мірта Васкес. Очікується, що новий тимчасовий глава держави складе присягу у вівторок, 17 листопада.

Франсиско Сагасті – інженер, колишній чиновник Світового банку стає третім президентом країни за тиждень. 15 листопада про відставку з поста тимчасового президента Перу повідомив Мануель Меріно, який керував країною з 10 листопада, коли через звинувачення в корупції було оголошено імпічмент його попередникові Мартіну Віскарра. Відповідно до законів країни, новим главою держави став спікер парламенту Меріно, після чого був сформований новий склад уряду.

Меріно пішов у відставку на тлі вуличних протестів. Його звинувачують в потуранні жорстких дій поліції при розгоні демонстрантів, що спричинило загибель не менше двох осіб. Одна з акцій протестів була жорстко припинена поліцією, загинули дві людини, що спровокувало нові безлади. Після цього більше половини членів уряду Перу пішли у відставку, до виконання обов’язків вони приступили 12 листопада після того, як новий склад уряду був сформований. Серед йдуть чиновників міністри оборони, внутрішніх справ, юстиції, економіки та охорони здоров’я.

Мартін Віскарра очолював Перу з березня 2018 року. Приводом до його імпічменту стали свідчення свідків, які співпрацювали зі слідством у справі про корупцію при будівництві в регіоні Мокегуа в 2011-2014 роках. Згідно з їхніми свідченнями, в результаті розподілу підрядів Віскарра отримав хабара на суму понад 600 тисяч доларів США. Планові вибори президента в країні заплановані на квітень 2021 року.

Поділитись