У Пентагоні заявили про плани прискорити розгортання гіперзвукових озброєнь

У Пентагоні заявили про плани прискорити розгортання гіперзвукових озброєнь

США мають намір прискорити розгортання гіперзвукових озброєнь, проект військового бюджету на 2022 фінансовий рік (починається з 1 жовтня 2021 роки) відповідає цим цілям.

Про це заявив заступник директора по гіперзвуковим розробкам у відділі науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок Пентагону Майкл Уайт, виступаючи в середу на відеоконференції вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

“Бюджетний запит дуже важливий з точки зору гіперзвукових озброєнь. Бюджет 2022 фінансового року дозволить отримати інформацію системи у великій кількості, коли вони будуть розроблені, – ми дійсно прискорюємо розгортання даного потенціалу”, – сказав Уайт. За його словами, Пентагон віддає пріоритет розробці крилатих ракет повітряного базування. Представник Пентагону дав зрозуміти, що дані озброєння через свого розміру більш сумісні з іншими гіперзвуковими платформами.

Заступник директора по розробках звернув увагу те, що відомство зараз займається наступальними і оборонними системами в цій сфері.

“Ми вивчаємо можливості платформи, операцій, що в підсумку вимагає цілу серію гіперзвукових озброєнь. <…> Що стосується ВМС і ВПС, то ми обговорюємо, як можна розвивати сумісні з винищувачами і бомбардувальниками системи, – зазначив він. – <. ..> Ми вивчаємо різні варіанти для крилатих гіперзвукових ракет”.

За відомостями інформаційно-аналітичного центру “Джейнс”, Агентство з протиракетної оборони (ПРО) США запросило на 2022 фінансовий рік $ 247,9 мільйонів на розробку засобів захисту від гіперзвукового зброї.

Поділитись