У Пентагоні оцінили можливість ядерної війни з Росією

У Пентагоні оцінили можливість ядерної війни з Росією

Глава Стратегічного командування Збройних сил (ЗС) США адмірал Чарльз Річард оцінив можливість ядерної війни з Росією чи Китаєм.

Він написав про це в статті для офіційного видання Військово-морського інституту Сполучених Штатів.

За його словами, з часів розпаду СРСР Пентагону не доводилося розглядати можливість прямого військового зіткнення з ядерною державою, проте в даний час ситуація змінилася.

«Існує реальна можливість того, що регіональна криза з Росією або Китаєм може швидко перерости в конфлікт з використанням ядерної зброї, якщо, на їхню думку, в разі поразки із застосуванням звичайних видів озброєння виникне загроза політичного ладу або державі», – заявив Річард. Він додав, що Вашингтону не варто виключати можливості використання ядерної зброї з боку ймовірних противників.

На думку адмірала, Росія і Китай нібито почали проводити агресивну політику, поки Міноборони США зосередилося на боротьбі з тероризмом. Він заявив, що країни кидають виклик міжнародним нормам силовими способами, «небаченими з часів розпалу холодної війни», і закликав не залишати подібні дії без відповіді.

Річард підкреслив, що США повинні «активно конкурувати», щоб стримувати агресію інших країн. «Поступаючись їх ініціативам, ми ризикуємо зміцнити їх уявлення про те, що Сполучені Штати не бажають або не можуть відповісти, що може ще більше їх підбадьорити», – уклав американський адмірал.

Поділитись