Україна вела перемовини із США стосовно кримінальної справи проти сина Байдена

Україна вела перемовини із США стосовно кримінальної справи проти сина Байдена

Колишній український дипломат Андрій Теліженко, проти якого в січні США ввели санкції, розповів про втручання українців у внутрішні справи Сполучених Штатів.

Про це повідомляє «Страна.ua».

Він опублікував листування 2019 року тодішнього радника президента України Андрія Єрмака з колишнім спецпредставником США Куртом Волкером.

«Я переконаний, що Андрій Єрмак повинен стати головним фігурантом американських санкцій з урахуванням його спроб організувати зустріч президента Зеленського з американським колегою Дональдом Трампом в обмін на гарантії в розслідуванні справи” Бурізми” та сина Джо Байдена», – заявив Теліженко.

Йому стало відомо про неофіційні переговори України і США у справі Хантера Байдена. За словами Теліженко, Єрмак вважав Руді Джуліані ключем від всіх питань, «а сьогодні намагається прикрити себе і засудити всіх, хто мав справу з адвокатом президента США».

Теліженко заявив, що він був присутній при телефонній розмові Джуліані і Єрмака. Останній підтвердив, що українська сторона виконає домовленості щодо сприяння в розслідуванні втручання в президентські вибори США 2016 року і по справі компанії Burisma.

Теліженко привів скани листування Єрмака з Волкером, закликавши звернути увагу на координацію з питання засудження втручання в американський виборчий процес 2016 року.

«В результаті ж, посадові особи, які втручалися у вибори в іншої державі в 2016 році, ініціювали справу проти Пола Манафорта, – Сергія Лещенка, Артема Ситника та інших та не тільки зберегли свої посади, але ще і отримали нові призначення», – резюмував колишній дипломат.

Поділитись