У Пекіні вперше не залишилося жодного інфікованого COVID-19

У Пекіні вперше не залишилося жодного інфікованого COVID-19

Останні два інфікованих коронавірусом COVID-19 у Пекіні виписалися з лікарні. В медичних установах китайської столиці вперше з початку пандемії не залишилося жодного пацієнта.

Про це повідомив місцевий комітет з питань гігієни та охорони здоров’я у середу, 26 серпня.

За весь час поширення коронавірусу в Пекіні було зареєстровано 935 хворих, з них 335 – в ході спалаху, що сталася в червні на оптовому рику “Сіньфаді”. У місті діють ослаблені заходи епідеміологічного контролю: носіння маски на вулиці необов’язково, однак цей дозвіл не поширюється на осіб, які перебувають в громадському транспорті, а також на тих, хто відвідує магазини, кінотеатри, держустанови та інші велелюдні місця.

Згідно зі статистикою, в материковій частині Китаю вилікувалися 94,13% хворих. Число тих, що заразилися з грудня 2019 року перевищило 84,9 тис. За останні сім днів виявлено 108 випадків (динаміка скорочення числа пацієнтів в лікарнях за тиждень склала близько 6,7% на добу).

У країні не було летальних випадків з 15 квітня (крім випадків, доданих один раз в результаті коригування), показник смертності становить 5,45% (померли понад 4,6 тис. осіб). У медичних установах знаходяться 347 пацієнтів з коронавірусом (за минулий день одужали 54), тільки у семи осіб захворювання протікає у важкій формі.

Поділитись