У Нью-Йорку почалися масові арешти протестувальників

У Нью-Йорку почалися масові арешти протестувальників

Поліція Нью-Йорка затримала понад 350 чорношкірих жителів міста, які брали участь в недавніх мітингах через смерть затриманого поліцією афроамериканця Джорджа Флойда, повідомляє телеканал Fox News.

Мирні демонстрації в місті переросли в жорсткі зіткнення з поліцейськими, а також погроми вітрин магазинів і припаркованих машини. Одного співробітника спецслужб вдарили урною по голові. У багатьох протестувальників під час обшуку знайшли при собі зброю.

Мітинги афроамериканців в Нью-Йорку пройшли після того, як в інтернет потрапило відео затримання Флойда. Його підозрювали, що він розплатився фальшивими купюрами. На афроамериканця наділи наручники і повалили його на дорогу. Поліцейський сильно натиснув йому коліном на шию. Через це через кілька годин він помер в лікарні.

Понад 50 співробітників секретної служби США в Вашингтоні отримали поранення в результаті зіткнень з демонстрантами, про це телеканалу Fox News повідомило високопоставлене джерело в структурах безпеки американської столиці.

Воно також зазначило, що демонстранти кидають у силовиків пляшки із запальною сумішшю. Крім секретної служби США, для допомоги поліції і співробітникам міністерства національної безпеки в приборканні протестів на вулицях Вашингтона були задіяні федеральні маршали, співробітники управління по боротьбі з наркотиками і Національна гвардія.

На цьому тижні в інтернеті з’явився відеозапис затримання 25 травня в Міннеаполісі Джорджа Флойда, підозрюваного у використанні фальшивих купюр. Білі поліцейські наділи на афроамериканця наручники і повалили його на дорогу. Один з них натиснув затриманому коліном на шию, ігноруючи крики Флойда, що той не може дихати, незабаром афроамериканець помер в одній з лікарень міста. 26 травня всіх чотирьох співробітників правопорядку звільнили, один з них взято під варту за звинуваченням у ненавмисному вбивстві.

Протести, які спалахнули на початку тижня в Міннеаполісі, поширилися до вечора суботи на кілька десятків великих американських міст і переросли в заворушення. Федеральні і місцеві влади в екстреному порядку намагаються приборкати демонстрантів, звертаючись до них усіма можливими способами, вводячи комендантську годину і залучаючи на допомогу поліції Національну гвардію США. За даними агентства Associated Press, за останні три дні в ході протестів було затримано 4 100 чоловік.

Поділитись