У Німеччині заявили, що США втратили роль гаранта порядку в світі

У Німеччині заявили, що США втратили роль гаранта порядку в світі

США з виходом із багатосторонніх угод повністю втратили роль гаранта міжнародного порядку, заявив Детлеф Дцембріцкій, глава UNA-Germany (нім. DGVN, “Німецьке товариство ООН”), яка інформує громадськість ФРН про діяльність ООН і аналізує німецьку політику в організації.


“Роль США як зразкового прикладу і гаранта міжнародного порядку в даний час повністю втрачена, так як вони все більше відмовляються від багатосторонніх угод і частин системи ООН”, – заявив він в інтерв’ю німецькому медіа-проекту “Обличчя світу”, додавши, що “в ООН можуть тільки чекати 3 листопада і сподіватися на те, що Дональд Трамп не буде переобраний президентом США”.

Дцембріцкій вважає, що “США, Близький і Центральний Схід, включаючи Іран, Ємен, Сирію і Лівію, як і зміна клімату”, формують найбільші осередки конфліктів в даний час. Ця тенденція загострилася на тлі пандемії коронавірусу, коли “Бразилія і США управляються популістами, які частково безвідповідальним шляхом піддають здоров’я свого населення ризику і замовчують хвороба”.

“Такі уряди не є частиною рішення наших глобальних проблем, вони є частиною проблеми. Популістські і націоналістичні течії завжди заходять в глухий кут. Вони не можуть дозволити сьогоднішні численні транскордонні кризи і вже зазнають невдачі у своїй власній країні”, – додав глава UNA-Germany.

Проект “Обличчя світу” (Faces of Peace) існує з 2019 року, він спрямований на захист і зміцнення миру, безпеки і стабільності. В рамках проекту проводяться інтерв’ю з релевантними співрозмовниками на тему побудови миру і підтримання миру, політики безпеки і запобігання конфліктів. У проекті вже взяли участь директор Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру Ден Сміт, екс-глава МЗС ФРН і голова “Атлантичного моста” Зігмар Габріель, голова ОБСЄ в 2019 році і глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак.

Поділитись