У Німеччині запровадили найбільш жорсткий за історію країни карантин

У Німеччині запровадили найбільш жорсткий за історію країни карантин

У Німеччині з 16 грудня вступають в силу нові карантинні заходи, спрямовані на зниження поширення коронавируса. Рішення про це було ухвалене 13 грудня на нараді канцлера ФРН Ангели Меркель.

Це самий жорсткий за історію країни локдаун. Обмеження, попередньо, будуть діяти в країні до 10 січня, однак вони можуть бути продовжені, якщо не відбудеться поліпшення епідемічної ситуації.

Так, громадянам буде дозволено влаштовувати в приватних будинках і квартирах зустрічі для представників тільки двох домогосподарств, за участю не більше п’яти осіб (виключаючи дітей молодше 14 років).

Святкування Різдва і Нового пройде не так, як раніше сподівалися влади, а святкові тижні «стануть для багатьох людей обтяжливим часом», повідомив раніше президент країни Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Як вважає президент ФРН, хоча вводяться заходи жорсткого локдауна «загрожують економічному житті», головне полягає в тому, щоб максимально можливо швидко зменшити число нових виявлених носіїв коронавируса, «а потім утримувати його на низькому рівні».

Поділитись