У Німеччині тестують вакцину від коронавірусу, аби до кінця року розпочати її масовий випуск

У Німеччині тестують вакцину від коронавірусу, аби до кінця року розпочати її масовий випуск

Німецька компанія, яка працює з фармацевтичним гігантом США Pfizer, розпочала випробування на людях потенційної вакцини від Covid-19. Планується мільйоний випуск вакцин двома німецькими фармацевтичними кампаніями.

Pfizer заявляє, що розпочне випробування експериментальної вакцини в США вже на наступному тижні. Планується, що вакцина може бути готова до використання восени, повідомляє Wall Street Journal у вівторок.

“Дванадцять учасників дослідження були вакциновані у Німеччині з початку дослідження 23 квітня 2020 року”, – йдеться у повідомленні компанії BioNTech.

Інформація про результати наразі недоступна. BioNTech повідомив, що близько 200 здорових добровольців віком від 18 до 55 років можуть отримувати дози в межах від 1 мкг (мікрограм) до 100 мкг, аби знайти оптимальну дозу для подальших досліджень.

“Крім того, буде вивчено безпеку та імуногенність вакцини”, – додали в біотехнологічній компанії.

Pfizer та BioNTech планують розпочати щодо затвердження регуляторних норм, очікується незабаром, йдеться у повідомленні.

Німецький Федеральний інститут вакцин та біомедичних препаратів затвердив випробування – перше в країні клінічне випробування на вакцину проти Covid 19 – 22 квітня.

“Дві компанії планують спільно провести клінічні випробування для тестування вакцині проти COVID-19, спочатку в Європі та США”, – оголосив Pfizer у своєму звіті за перший квартал, опублікованому в мережі Інтернет у вівторок.

“Компанії переконані, що до кінця 2020 року існує ймовірність випуску мільйонів доз вакцини за умови технічного успіху програми розвитку та затвердження регуляторними органами. Також буде потенціал до швидкого збільшення можливостей для виробництва до сотень мільйонів доз у 2021 р. “

Pfizer – не єдина група, яка працює над розробленням потенційної вакцини проти Covid-19. Минулого тижня вчені з Оксфордського університету в Інституті Дженнера у Великобританії розпочали випробування вакцини на людях у четвер. Якщо випробовування будуть успішними, випуск вакцини можливий вже у вересні. Чиновники заявляють, що понад півдесятка програм з розробки вакцини перебувають у фазі клінічного випробування, а понад 80 – у попередній фазі.

Поділитись