У Німеччині оцінили наслідки відключення Росії від SWIFT

У Німеччині оцінили наслідки відключення Росії від SWIFT

Лідер партії «Альтернатива для Німеччини», депутат Бундестагу Тіно Крупалла оцінив наслідки відключення Росії від платіжної системи SWIFT.

За словами Крупалли, він сподівається на те, що даний крок не буде зроблений, тому що це може ізолювати країну. Він особливо підкреслив, що не схвалює подібні заходи. При цьому депутат зазначив, що не впевнений в ефективності відключення Росії від SWIFT, так як в кінцевому підсумку даний крок знову завдасть шкоди європейській економіці.

Парламентарій додав, що в Росії вже розроблена система передачі фінансових повідомлень і вона шукає нові шляхи. У Москви є свої інтереси, у Німеччині – свої, якщо побудувати на цьому діалог, то сторони змогли б налагодити хороші відносини, резюмував він.

Можливість відключення Росії від SWIFT неодноразово обговорювалася на тлі зростаючого санкцій тиску на країну. У березні на можливість подібного кроку з боку США вказував прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. У квітні з закликом ввести для Росії відповідні обмеження виступила найбільша фракція Європейського парламенту, Європейська народна партія. Представник самої SWIFT в червні запевнив, що країну не відключать від міжнародної системи банківських переказів, пояснивши це невигідністю такого заходу.

Поділитись