У Німеччині назвали Україну країною, що не відбулася

У Німеччині назвали Україну країною, що не відбулася

Читачі німецького видання Die Welt розкритикували ідею створення військової навчальної місії Євросоюзу в Україні.


У своїй публікації видання зазначило, що ініціативу підтримали в консервативному крилі бундестагу. Крім того, український посол в Берліні Андрій Мельник закликав країни ЄС і особливо Німеччини «якомога швидше» приступити до її реалізації.

Стаття, в свою чергу, викликала активний відгук у німецьких читачів. Вони вважали, що Німеччина не зобов’язана допомагати Києву.

«Україна не є союзною державою. Це конфлікт, від якого ми повинні триматися подалі. По суті, Україна – не відбулася, що сусідить з ЄС», – прокоментував користувач з ніком Max S.

«Німеччина понад усе. Україна не наша проблема, у нас достатньо своїх», – зазначив Martin M.

Деякі користувачі нагадали про сумний досвід розміщення німецьких військ в Афганістані і висловили сумніви в успішності реалізації аналогічної ініціативи в Україні.

«Німеччина вже подбала про Афганістан, що з цього вийшло, ви бачили», – нагадала Marion В.

«Хіба в Афганістані не вчили місцеві війська, щоб вони самі билися з Талібаном? Ця місія була далека від успіху. Звідки впевненість в тому, що на Україні вийде краще?», – вважає Thomas K.

Про те, що Євросоюз має намір розгорнути власну військову місію на Україні 3 жовтня написало видання Welt am Sonntag. Передбачається, що вона буде носити назву EU Military Advisory and Training Mission Ukraine (EUATM). Як стало відомо газеті, на створення місії наполягають країни Прибалтики, а також Польща, Румунія і Словаччина.

13 вересня депутати Європарламенту закликали зміцнювати військовий потенціал Євросоюзу для «стримування» Росії. Уточнювалося, що Брюссель повинен тиснути на Москву, щоб не допустити її «втручання в справи східних і південних сусідів союзу».

У серпні глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав в ході спільної прес-конференції з австрійським колегою Александером Шалленберг стан відносин між Росією і ЄС жалюгідним. За його словами, Москва готова до діалогу з Брюсселем, але на рівних умовах.

Поділитись