У Нагірному Карабаху почалися запеклі бойові дії між Вірменією і Азербайджаном

У Нагірному Карабаху почалися запеклі бойові дії між Вірменією і Азербайджаном

27 вересня в зоні Карабахського конфлікту почалися запеклі бойові дії із застосуванням важкої артилерії, танків і безпілотників.

Обидві сторони повідомляють про вбитих і поранених, в тому числі серед цивільного населення. Влада Вірменії ввели військовий стан і оголосили про мобілізацію резервістів. Азербайджан також ввів військовий стан на всій території країни.
28 вересня азербайджанські війська продовжили наступ у напрямку Нагорного Карабаху. Як повідомляє інформаційного штабу НКР в Facebook, понад 50 населених пунктів в невизнаній Нагірно-Карабахської республіки піддалися атакам азербайджанських військ.

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин підтримав Азербайджан і заявив, що Анкара підтримує Баку і засуджує дії Вірменії в Азербайджані.

Баку і Єреван оскаржують належність Нагірного Карабаху з лютого 1988 року, коли регіон оголосив про вихід зі складу Азербайджанської РСР. В ході збройного конфлікту 1992-1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом і сімома прилеглими до нього районами.

Поділитись