У МЗС РФ назвали умови виключення талібів зі списку терористів

У МЗС РФ назвали умови виключення талібів зі списку терористів

Спецпредставник президента РФ, глава другого департаменту Азії МЗС країни Замір Кабулов пояснив, як саме може пройти процедура виключення терористичного руху “Талібан” зі списку терористичних організацій.

За його словами, спочатку всі члени Ради Безпеки ООН повинні переконатися, що нові афганська влада поводяться цивілізовано.

Як тільки така точка зору “стане загальною для всіх, тоді і процедура почнеться”. Буде резолюція Ради Безпеки ООН, а потім “вже технічні моменти”.

В ефірі телеканалу “Росія 24” Кабулів зазначив, що питання визнання нової влади в Афганістані в подальшому дійсно буде залежати в тому числі від того, як вони на ділі будуть дотримуватися порядку і фундаментальні громадянські свободи і права людини.

Він також вказав на те, що всі адміністративні столиці в Афганістані були захоплені мирно і без єдиного пострілу. У МЗС Росії цей факт викликає задоволення. Дипломат також підкреслив, що “за бездарність втекла влади не повинен народ відповідати”. Таліби ж поки поводяться пристойно.

Поділитись