Пентагон заявив про дзеркальну відповідь на агресію «Талібану»

Пентагон заявив про дзеркальну відповідь на агресію «Талібану»

Військовослужбовці Сполучених Штатів дадуть дзеркально на будь-який прояв агресії з боку бойовиків радикального угруповання «Талібан» щодо американського населення.

Про це заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі.

Він вказав, що в рамках забезпечення безпечної евакуації американських громадян і категорії афганців в Афганістан були перекинуті додаткові військові сили США. Будь-яка загроза населенню Сполучених Штатів буде серйозно сприйнята військовими, і на неї буде дано «рішучу відповідь», пише ЗМІ.

Раніше Сполучені Штати взяли на себе відповідальність за управління повітряним рухом з аеропорту Кабула.

На даний момент в кабульському аеропорту здійснюється евакуація громадян інших країн. Співробітникам американських відомств було покладено знищити прапори США та важливі документи.

15 серпня бойовики терористичної організації «Талібан» підняли прапор над президентським палацом в Кабулі. У залах урядової будівлі таліби святкують свою перемогу: радикали контролюють всі столичні державні установи.

Зайнято будівлю держтелебачення, в прямому ефірі якого таліби закликають жителів «зберігати спокій». В Кабул продовжують стягуватися їх збройні загони з інших провінцій країни.

Представники радикального руху також заявили, що незабаром з президентського палацу в Кабулі оголосять про створення Ісламської емірату Афганістану.

До цього бойовики оголосили, що контролюють всю територію Афганістану.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю пішов у відставку і покинув країну. Він назвав своє рішення піти у відставку способом «уникнути бійні».

Поділитись