У МВС Білорусі заявили про переростання протестів в терористичну загрозу

У МВС Білорусі заявили про переростання протестів в терористичну загрозу

МВС Білорусі заявило, що протести в країні переростають в терористичну загрозу.

Такі висновки у відомстві зробили в зв’язку з підпалами в Жодіно і Солігорськ. В Жодіно спробували підпалити прокуратуру, а в Солігорськ – будівля комітету судових експертиз. Також там залишили загрози стосовно голови «Білоруськалій», де до сих пір зберігає свою активність страйковий рух.

«Очевидно, що вчорашні тематичні протести переростають в терористичні загрози. Співробітники правоохоронних органів не залишать без уваги жоден подібний випадок і вживатиме всіх заходів для припинення і розкриття злочинів », – йдеться в повідомленні.

Раніше Слідчий комітет (СК) Білорусії заявив, що є факти вимагання у бізнесменів грошей для «страйкуючих». У серпні директору однієї з турфірм Мінська прийшло СМС від невідомих «з вимогою перерахувати гроші” політв’язням і страйкуючим “під загрозою застосування насильства по відношенню до нього і його близьких родичів», стверджують в СК. Отримавши повідомлення вдруге, підприємець звернувся в міліцію. порушено справу за статтею «Вимагання».

У Білорусі третій місяць проходять масові протести через офіційних результатів президентських виборів 9 серпня, згідно з якими балотується на шостий термін Олександр Лукашенко набрав 80 відсотків голосів. Мітингувальників підтримали працівники низки підприємств, заявивши про страйк.

Лукашенко стверджує, що за тим, що відбувається стоїть Захід. Силовики порушили справу про спробу захоплення влади в зв’язку зі створенням Координаційної ради опозиції.

Поділитись