Лукашенко назвав умови входження Білорусі в НАТО

Лукашенко назвав умови входження Білорусі в НАТО

Білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що країна може увійти до Північноатлантичного альянсу, але це повинні вирішувати тільки жителі республіки.


«Якщо раптом народ вирішить, що завтра їм бути в НАТО, Північноатлантичному блоці, як тут пропонують ці протестуни, – підуть в НАТО. Якщо народ вирішить порізати країну на шматки і роздати – буде країна порізана», – наводить слова Лукашенка БелТА.

Якщо ж мешканці Білорусі вирішать, що треба жити «в мирній, спокійній, тихій, культурній країні», то це рішення також буде виконано. «Щоб ні в кого з так званої еліти не було помилок, що ми тут щось смудрім, особливо за конституцією, і через обман зробимо нову конституцію. Цього не буде. Тільки люди повинні вирішити. Такий період гострий. Якщо народ захоче щось інше, ніж той шлях, по якому ми йшли, ну нехай спробують», – зазначив він.

Він додав, що не має наміру самостійно вирішувати долю країни, «Ні президент поодинці, ні глава Адміністрації, вищі посадові особи, депутати не будуть вирішувати поодинці. А принесуть народу і скажуть: вирішите ось 10, 20, 30 питань. І як народ вирішить – так і буде», – заявив Лукашенко.

Поділитись