У Мозамбіку амністують близько 1,8 тисяч ув’язнених

У Мозамбіку амністують близько 1,8 тисяч ув’язнених

Президент Мозамбіку Філіпе Ньюс заявив, що має намір амністувати всіх ув’язнених, які відбули щонайменше половину терміну і показали «зразкову поведінку» в тюрмі.

Про це повідомляє BBC Swahili з посиланням на заяву Ньюс.

Президент також амністує літніх і хронічно хворих ув’язнених. Ньюс зазначив, що, хоча деякі з раніше помилуваних засуджених почали знову скоювати злочини, немає ніяких підстав відмовляти в амністії ув’язненим з зразковою поведінкою.

Міністр юстиції Мозамбіку Хелена Кіда повідомила журналістам, що в ході поточної амністії звільнять близько 1800 осіб, які відбувають тюремні терміни. Вона додала, що всі вони будуть звільнені до кінця грудня. Очікується, що президентська амністія послабить тиск на переповнені тюрми Мозамбіку.

Під час пандемії коронавірусу умови утримання в тюрмах стали являти загрозу для здоров’я ув’язнених. У квітні 2020 року парламент прийняв закон про амністію, спеціально направлений на боротьбу з переповненням в’язниць і припиненням поширення коронавірусу в виправних установах. У квітні в Мозамбіку амністували 5 032 ув’язнених, які відбувають покарання строком один рік або менше.

Поділитись