У Москві затримали главу австрійської компанії

У Москві затримали главу австрійської компанії

Гендиректор австрійської компанії “Екоком” (займається рекультивацією сміттєвих полігонів) Олівер Кайзер затриманий в Москві за незаконне підприємництво.

“До суду надійшло клопотання про обрання відносно Кайзера запобіжного заходу у вигляді заборони певних дій”, – повідомила РІА Новини прес-секретар суду Ольга Бондарева. Йому пред’явили звинувачення по частині 2 статті 171 КК РФ “Незаконне підприємництво”, санкція якої становить до п’яти років позбавлення волі.

Згідно сайту “ЕКОКОМ”, компанія заснована в 1999 році і спеціалізується на проектуванні, поставці, будівництві та експлуатації очисних і інших споруд для екологічно безпечних сміттєвих полігонів.

В інтерв’ю Кайзера від 2019 року було відзначено, що компанія на той момент займалася рекультивацією закритого звалища “Кучино” в Балашисі і декількох інших об’єктів в Підмосков’ї.

Проекти реалізовані головним чином в Підмосков’ї, але також у Вологодській області. В “Кучино” компанія встановила систему очищення звалищного газу. Завдяки їй, відзначав Кайзер, неприємний запах із звалища в околицях “майже зник”.
За словами бізнесмена, з сміттєвими полігонами в Підмосков’ї він працює з середини 2000-х, намагаючись скоротити відставання Росії від провідних держав в частині захоронення відходів.

Поділитись