У Мінську зробили заяву про “московських ляльководів”

У Мінську зробили заяву про “московських ляльководів”

Білоруське телебачення показало запис допиту в КДБ Юрія Воскресенського, координатора виборчого штабу екс-глави Белгазпромбанка Віктора Бабарика в Первомайському районі Мінська.

Воскресенський, якого в сюжеті називають організатором протестів, на камеру покаявся в зв’язках з «московськими кукловодами». Відео доступне на сайті tvr.by.

Воскресенський каже, що в червні на нього «через Facebook вийшов московський політолог Дмитро Болкунець», який потім представив Воскресенського своєму колезі Андрію Суздальцевої. Вони запропонували продовжити спілкування «на предмет вивчення суспільно-політичної ситуації в Білорусі».
Соратник Бабарика заявив, що в серпні Болкунець запросив його на ще одну зустріч, «показував себе» зв’язками з главою «Газпрому» Олексієм Міллером і «висловлював наміри дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в Білорусії напередодні виборів».

«Він дістав при зустрічі 30 тисяч російських рублів з особистих коштів зі словами “це на демократію” і порадив їх передати на закупівлю лазерних вказівок», – сказав Воскресенський і пояснив, що дороговказами повинні були світити в силовиків.

Затриманий запевняє, що прийняв гроші, але 12 серпня усвідомив, що протести «перетворюються в тотальний некерований хаос», і прийшов з повинною в КДБ.

«Я зрозумів, що мене використовували як пішака, в темну, московські ляльководи», – додав він і закликав молодь не брати участь в протестах.

Люди, особисто знають Воскресенського, відзначають, що його мова на відео загальмована і звучить дивно, пише Tut.by.

У Білорусії п’ять днів йшли протести через офіційних результатів президентських виборів, згідно з якими Олександр Лукашенко набрав 80 відсотків. Бабарика був заарештований ще в червні і звинувачується у висновку великих сум за кордон. Влада заявляла, що за ним стоять «ляльководи» з «Газпрому».

Поділитись