У Мінську тривають масові затримання учасників протесту

У Мінську тривають масові затримання учасників протесту

Білоруські силовики провели затримання біля станції метро “Пушкінська” в Мінську, де опозиція запланувала несанкціоновану акцію.


Близько цієї станції розташований стихійний меморіал на згадку про загиблого під час протестів Олександра Тарайковського, в якого, за даними МВС, могли стріляти з нелетальної зброї. Люди принесли до меморіалу квіти. Перших чоловіка і жінку затримали через дорогу від меморіалу.

Крім того, прихильники опозиції планували провести в цьому районі протестний марш. Затримання проходили в основному біля готелю “Орбіта”. Силовики затримують як чоловіків, так і жінок. Деякі вступають в бійки з міліцією – як мінімум двох таких протестуючих правоохоронці силою забрали в мікроавтобуси.

Біля метро “Пушкінська” збиралося кілька сотень людей. Тут же чергують кілька десятків співробітників ОМОНу і внутрішніх військ, у них є зброя. Крім того, кількох журналістів міліціонери попросили пройти до мікроавтобуса, але незабаром відпустили після перевірки акредитацій, редакційних посвідчень та паспортів.

Раніше в центрі Мінська закриті 14 станцій метро, ​​спостерігаються перебої з мобільним інтернетом. Масові акції протесту проходять в Білорусі вже четвертий місяць. Вони почалися 9 серпня, відразу після виборів президента, на яких, за даними ЦВК, переміг чинний глава держави Олександр Лукашенко, який набрав 80,1 відсотка голосів. Опозиція ці результати не визнає і вважає переможницею Світлану Тіхановську.

Поділитись