У Мельбурні заарештували організаторів акції проти обмежень і масочного режиму

У Мельбурні заарештували організаторів акції проти обмежень і масочного режиму

Поліція Мельбурна заарештувала двох чоловіків, які планували провести в центрі міста мітинг проти епідеміологічних обмежень і масочного режиму.

Про це в п’ятницю повідомив телеканал SBS. За його даними, чоловіки були заарештовані за звинуваченням в плануванні акції протесту проти санітарних обмежень і масочного режиму, яка повинна була відбутися 9 серпня в центрі Мельбурна. “Давайте зірвемо карантин і заповнимо вулиці, щоб показати цим порушникам закону, що ми не здамо нашу країну і наші права без бою”, – закликали активісти на сторінці заходу в Facebook. До п’ятниці близько 500 осіб повідомили про свою готовність приєднатися до протестів.

У поліції майбутній захід назвали “кричущим порушенням урядових обмежень”, введених на тлі спалаху коронавируса, і пообіцяли не допустити його проведення. У п’ятницю вранці в ході поліцейського рейду були заарештовані організатори акції, яким до кінця дня буде пред’явлено звинувачення в підбурюванні до порушення закону.

З 17 червня в Мельбурні фіксується різке зростання числа тих, що заразилися коронавірусів. Через значне поширення інфекції в місті оголошено карантин, діє комендантська година, обмежено рух міського транспорту і введено масковий режим.

Закрита велика частина підприємств, установ і відомств, а також роздрібні магазини, за винятком супермаркетів, аптек та спеціалізованих магазинів, що реалізують алкогольну продукцію. Припинили роботу всі підприємства громадського харчування, за винятком продають їжу на винос або з доставкою, закриті всі навчальні та освітні установи. Жителям наказано не залишати своє житло без вагомих підстав, за порушення правил ізоляції загрожує штраф в розмірі 4 957 австралійських доларів ($ 3 529).

Поділитись