У Криму запропонували Києву повернути “Норд” після передачі українських кораблів

У Криму запропонували Києву повернути “Норд” після передачі українських кораблів

Українська влада після передачі трьох військових кораблів могла б повернутися до питання повернення арештованого кримського сейнера “Норд”, заявив судновласник, директор керченського кооперативу “Колгосп імені 1 травня” Сергій Лєсков.

Москва передала українській стороні три корабля ВМС України, які були затримані в районі Керченської протоки.

“Україна, отримавши назад свої військові кораблі, цілком може проявити добру волю і повернути рибалкам мирне судно “Норд”. Екіпаж судна не є браконьєрами, все суднові документи і документи рибалок були в повному порядку, лов тралом здійснювали в дозволеному квадраті в водах загального користування на основі чинної угоди між Росією і Україною”, – сказав Лєсков.

За його словами, “Норд” – це єдине судно рибколгоспу. “Ми безвинно постраждали від відсутності простого розуміння між нашими країнами, не отримавши допомоги або компенсації”, – підкреслив Лєсков. За його словами, Україна кілька разів намагалася продати заарештований “Норд”, але ні в кого немає бажання “зв’язуватися з цією історією”.

“Трохи більше року тому повернувся екіпаж, пізніше – повернувся капітан. Тепер черга повернути “Норд” додому. Навіть якщо після повернення судно не підлягатиме відновленню, ми будемо тримати його як музей, як “Аврору наших днів”, – підкреслив Лєсков.

Поділитись