У Криму відреагували на заклик українського політика до захоплення півострова

У Криму відреагували на заклик українського політика до захоплення півострова

Заклик українського політика, колишнього депутати Верховної Ради Тетяни Чорновіл почати готуватися до військового захоплення Криму є божевіллям.

З такою реакцією виступив глава комітету кримського парламенту з питань народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель.

«Тільки безсмертні або божевільні політики можуть робити подібні заяви. В даному випадку в наявності ознаки другого», – сказав він.

За його словами, Київ так і не виніс уроків, що за допомогою агресії неможливо побудувати демократичну державу. Політик зазначив, що українській владі мало економічної розрухи та громадянської війни в країні. При цьому Гемпель додав, що спроби військовим способом захопити півострів залишаться лише «в їх хворій уяві». «Крим – неприступна фортеця, а Росія – велика і потужна держава, здатна захистити свої території і свій народ, на відміну від політичного карлика в особі України», – уклав парламентарій.

У середу, 3 березня, Чорновіл заявила, що Україна повинна бути «постійно» готова до проведення «військової операції по поверненню» півострова. На її думку, потрібно дочекатися, коли «в Росії почнуться процеси турбулентності». Цим моментом можна буде скористатися для захоплення півострова військовим шляхом, заявила Чорновіл.

Поділитись