Глава Криму запропонував вирішення проблеми дефіциту води

Глава Криму запропонував вирішення проблеми дефіциту води

Глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що без будівництва опріснювачів в регіоні вирішити питання з дефіцитом води неможливо, опріснювальні установки дадуть стовідсоткову гарантію сталого водопостачання.


Раніше Аксьонов заявив, що підрядник готовий приступити до будівництва опріснювачів в регіоні, щоб вирішити проблему дефіциту води. Перші опріснювальні установки будуть встановлені в селищі Фрунзе Сакського району для водопостачання Сімферополя і в Ялті. Приблизний термін робіт – до 14-15 місяців. У свою чергу віце-прем’єр РФ Марат Хуснуллін заявив, що опріснення води в Криму – запасний варіант і крайній захід. Остаточне рішення приймуть після першого кварталу цього року.

“Рішення без опріснення неможливе”, – сказав Аксьонов на засіданні оперативного штабу з водопостачання. При цьому, за його словами, шкоди і прямих протипоказань здоров’ю від використання опріснення води в побуті немає.

“Іншого шляху немає. У Радянському Союзі не такі були дурні геологи. Не було б необхідності будувати Північно-Кримський канал, якби тут були підземні джерела води”, – сказав Аксьонов. При цьому, за його словами, за деякими вже розробленим підземним свердловинах фіксується падіння дебіту води.

“Вихід з точки зору гарантованого водопостачання Республіки Крим, стовідсоткова гарантія – тільки опріснювальні установки. При цьому система водопідготовки повинна відповідати вимогам часу, щоб на здоров’я людей ніяк не впливати”, – сказав Аксьонов.

Поділитись