У Криму опади і сніг, що тане, почали поповнювати водосховища

У Криму опади і сніг, що тане, почали поповнювати водосховища

Танення снігу та опади викликали притоки води в Загірське і Щасливенське водосховища, які використовуються для водопостачання Ялти і селищ Південного берега Криму.

Про це сказала глава адміністрації Ялти Яніну Павленко.

«В Загорську водосховище на сьогодні 1,8 млн кубометрів, в Щасливенське – 2,6 млн кубометрів. Притоки (через що пройшли опади і сніготанення) склали 14 тисяч кубометрів за добу в Загірське водосховище, 62 тисячі – в Щасливенське», – сказала Павленко в ході наради з водопостачання півострова.

За її словами, запаси води в снігу дозволяють сподіватися на приплив 1,8 млн і 600 тисяч кубометрів води в обидва водосховища.

При споживанні близько 37 тисяч кубометрів на добу з цих водоймищ води в них вистачить на два місяці, сказала глава адміністрації. За її словами, Ялта зараз також активно використовує воду річок і водоспадів з південного боку головної гірської гряди, які наповнилися після дощів і снігопаду.

У Криму і Севастополі в цілому функціонують 15 водосховищ природного стоку, в системі Північно-Кримського каналу створено вісім наливних водосховищ.

Поділитись