У Криму назвали головного організатора “водної блокади” півострова

У Криму назвали головного організатора “водної блокади” півострова

Головним організатором водної блокади Криму є колишній т.в.о. заступника глави адміністрації президента України Андрій Сенченко, заявив перший віце-спікер кримського парламенту Юхим Фікс.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу про екоцид через перекриття Північно-Кримського каналу. Екоцид – знищення рослинного і тваринного світу, отруєння атмосфери і водних ресурсів та інші дії, які можуть призвести до екологічної катастрофи. Глава кримського парламенту Володимир Константинов заявив, що імена причетних до водної блокаді півострова встановлено, матеріали про їх злочинні діяння зібрані.

Як зазначив Фікс, Сенченко виступив «безпосереднім виконавцем і головною дійовою особою».

«Матеріали, які підтверджують його причетність до організації водної блокади, зібрані і направлені до Слідчого комітету», – заявив парламентарій.

За його словами, саме Сенченко, будучи тимчасово виконуючим обов’язки заступника голови адміністрації президента України в 2014 році, змусив українських підприємців виділити гроші на перекриття Північно-Кримського каналу і реалізував цей задум.

Крім того, як зазначив Фікс, робоча група з оцінки збитків, завданих півострову блокадами, зібрала матеріали про причетність і підтримки перекриття каналу цілому деякими українськими політиками. У їх числі – екс-президент України Петро Порошенко, а також лідери організації «Меджліс кримсько-татарського народу» Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров.

Поділитись