У Криму критична ситуація з водопостачанням

У Криму критична ситуація з водопостачанням

Глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що ситуація з водопостачанням Сімферополя залишається критичною, для її вирішення ведеться планова робота по бурінню свердловин з метою збільшення видобутку води з підземних джерел.

“Критична ситуація поки в Сімферополі, але ми звернення розглядаємо з усіх регіонів Криму”, – сказав Аксьонов на засіданні оперативного штабу з вирішення проблем водопостачання. При цьому Аксьонов підкреслив, що в республіці тривають планові роботи з буріння свердловин для збільшення видобутку артезіанської води, що дозволить до квітня поліпшити ситуацію з водопостачанням кримської столиці навіть при повній відсутності опадів.

У той же час він доручив в оперативному порядку реагувати на всі звернення громадян, пов’язані з проблемами водопостачання. Глава Криму уточнив, що прогнози поки не віщують опадів, які могли б наповнити змілілі через тривалу посуху водосховища. Раніше він повідомив, що водопостачання Сімферополя в разі посухи до квітня буде забезпечуватися виключно підземними джерелами в обсязі понад 100 тисяч кубометрів на добу.

“Розраховуємо ми поки на найгірший варіант і говоримо, що гарантовано 110 тисяч кубометрів станом на 1 квітня через підземних джерел буде надходити в систему водопостачання Сімферополя, навіть якщо не буде ні грама опадів. Але з точки зору прогнозу погоди нічого поки оптимістичного немає”, – сказав Аксьонов в ході оперативного штабу з водопостачання Сімферополя і районів.

За даними підприємства “Вода Криму”, на даний момент Сімферополь вже використовує для водопостачання понад 70 тисяч кубометрів на добу води підземних джерел з близько 120 тисяч. До кризи через посуху місто і частину районів забезпечувався винятково з трьох водосховищ, що наповнюються річками, нормальне щодобове споживання Сімферополя становить 150-160 тисяч кубометрів на добу. Режим обмеження водопостачання і подачі води за графіком у Сімферополі та 39 селах в Сімферопольському і Бахчисарайському районах Криму почався з 24 серпня через посуху і обміління водоймищ.

Поділитись