У Криму через посуху влада ввела графіки тотального обмеження водопостачання

У Криму через посуху влада ввела графіки тотального обмеження водопостачання

У Криму через посуху висихають водосховища, а влада ввела графіки тотального обмеження водопостачання в Сімферополі.

Що відбувається з водопостачанням жителів і гостей півострова, розбиралася «Вільна Преса».
За даними видання, Сімферопольську агломерацію забезпечують водою три водосховища і до середини серпня через посуху рівень в них різко впав. Після чого гендиректор «Води Криму» Володимир Баженов виступив із заявою про введення обмеження водопостачання в місті.
Він пояснив, що обмеження будуть вводитися в три етапи. На першому, з 24 серпня, відключать гарячу воду. Одночасно у половини міських районів буде знижено споживання холодної. А з 31 серпня на погодинні графіки водопостачання перейде практично весь Сімферополь, при цьому вночі воду не подаватимуть.

«З 7 вересня – третій етап. Графік подачі скорочується сильніше, тільки ранок-вечір. Де було 4 години на добу – стане три або два. Де йшла дворазова подача – перейдемо на один раз», – заявив Володимир Баженов, пояснивши, що графік умовний.

Загроза дефіциту питної води нависла і над курортними містами – Алуштою, Феодосією, Судаком і Керчю. При цьому аварійні служби вже попередили, що постійне скидання і подача тиску в зношені водогони можуть привести до їх проривів.

Користувачі соцмереж піддали влади регіону різкій критиці, вказавши на те, що на півострові великі водовтрати через старих труб, і закликали замінити водогони. Також кримчани в своїх постах в соцмережах констатували, що проблема з водопостачанням «стара як світ, а останні роки кількість споживачів в рази зростає за рахунок приїжджих».

Поділитись