У Кремлі відреагували на ультиматум Путіну щодо Донбасу

У Кремлі відреагували на ультиматум Путіну щодо Донбасу

Президенту Росії Володимиру Путіну не потрібно робити ні крок назад, ні крок вперед в зв’язку з ситуацією на Донбасі.

Про це заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков. У понеділок колишній керівник офісу президента України Андрій Богдан попросив Путіна зробити крок назад до перепідписання мінських угод в ім’я врегулювання ситуації в Донбасі.

«Тут не потрібно робити ні крок назад, ні крок вперед. Треба виконувати взяті на себе зобов’язання. Тут все гранично просто», – прокоментував Пєсков.

Він заявив, що міркування щодо кроків назад і підміни одних домовленостей іншими, є завуальованими спробами дезавуювати наявні домовленості і не сприяють виходу на трек врегулювання, а відкидають назад.

23 листопада Богдан заявив, що адміністрація президента України Володимира Зеленського жорстко кинула Путіна, не виконавши взяте на себе зобов’язання по створенню переговорної групи з представниками самопроголошених Донецької і Луганської народних республік.

Пєсков розповів, що в найближчих планах російського президента поки немає телефонної розмови з українським колегою, але бесіда дуже легко може бути узгоджена через наявні канали спілкування при виникненні відповідної необхідності.

Поділитись