У Кремлі прокоментували суд у справі MH17

У Кремлі прокоментували суд у справі MH17

Росія стежить за судом у справі MH17 на підставі доступної інформації, в тому числі альтернативної, але не є частиною розслідування і не може впливати на те, що відбувається, повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.


Раніше найближчі родичі жертв рейсу MH17 Малайзійських авіаліній звернулися до президента РФ Володимира Путіна напередодні Дня Росії. У листі, текст якого опублікувала “Нова газета”, звучать прямі звинувачення на адресу російського уряду в тому, що “воно заперечує свою причетність” до події.

“Ми дійсно бачили повідомлення про це лист. Поки ніякої реакції немає”, – відповів Пєсков на запитання, чи бачили в Кремлі цей лист і як на нього зреагували.

Прес-секретар глави держави також нагадав, що Росія “не є частиною механізму з розслідування події”.

“Ми були фактично відсторонені від цього механізму розслідування. І звичайно, ті, хто писав лист, повинні просто це розуміти”, – зазначив Пєсков.

Сам процес розслідування прес-секретар глави держави назвав “предметом найпильнішої уваги”.

“І звичайно, ми знаємо всю інформацію, яка розглядається там – природно, те, що доступно нам, – яка розглядається там в ході засідань судових. Ми, на відміну від багатьох, що не ігноруємо, а також беремо до відома дуже уважно інформацію альтернативну, яку дають. Тому найрізноманітніші версії можуть розглядатися. Але знову ж таки, оскільки ми не є частиною розслідування, ми не можемо безпосередньо якось впливати на події”, – додав Пєсков.

Поділитись