У Китаї помер головний розробник оборонних систем

У Китаї помер головний розробник оборонних систем

Провідний китайський розробник систем повітряної та наземної ракетної оборони Чень Дінчан помер в Пекіні у віці 83 років, повідомляє 9 вересня газета China Daily.

Чень був членом Китайської академії наук, головним ученим і технічним радником Китайської аерокосмічної наукової і промислової корпорації (CASIC), а також президент Другий академії CASIC, яка є ключовим виробником ПРО і ППО Китаю.

Крім того, він був членом Комуністичної партії Китаю, а також лауреатом цілої низки державних наукових і технічних нагород. Він народився в січні 1937 року в Шанхаї. З юних років він демонстрував неабиякі здібності до навчання. Він був прийнятий на факультет радіоелектроніки Університету Цінхуа в 1957 році.

У липні 1963 він закінчив університет і поступив на роботу в Пекін у другій філія п’ятої Академії міністерства національної оборони КНР, попередника Другий академії CASIC.

В кінці 1970-х років дослідник почав зосереджуватися на розробці зенітних ракет нового покоління для захисту нізковисоних областей. Поряд з успішною розробкою ракетного комплексу HQ-7 він був призначений начальником Головного конструкторського управління академії в 1984 році і став президентом академії в 1990 році.

У той же самий час Чень почав дослідження і розробки зі своїми колегами-конструкторами над тим, що пізніше стало HQ-9, китайським зенітно-ракетним комплексом третього покоління, який значно поліпшив можливості ППО китайських військових.

У 1996 році він був переведений з посади президента Академії наук на посаду керівника науково-технічного комітету Академії і продовжував відігравати провідну роль в плануванні і проектуванні перспективних систем протиповітряної і протиракетної оборони.

У грудні 2009 року Чень був обраний до Китайської академії наук, вищий науковий орган країни.

Поділитись