У Китаї оцінили слова Лаврова про відносини з Європою

У Китаї оцінили слова Лаврова про відносини з Європою

Користувачі китайського ресурсу Guancha оцінили заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про відсутність у Москви нормальних відносин з Євросоюзом.

Під час візиту в КНР російський міністр зазначив, що вони були знищені Брюсселем. Публікація викликала серед читачів ресурсу цікавість.

Китай завжди сподівався, що Європа може вирости до полюса світу, але факти показують, що вона більш схильна залишатиметься другорядною послідовником американського імператора, – вказав один з читачів.

Інші в своїх коментарях погодилися зі словами Лаврова:

«ЄС в односторонньому порядку зруйнував відносини між Росією і Європою, а тепер сфабрикував синьцзянську брехню для введення санкцій проти Китаю», «Поворот Росії на Схід – дійсно найправильніше рішення», «Схоже, що з приходом до влади Байдена відродився менталітет Європи, коли вони прагнули вести себе якомога дурніше».

Вся інфраструктура відносин з Євросоюзом знищена діями Брюсселя, заявив в Китаї Сергій Лавров. За його словами, зараз Москва не має відносин з організацією, але готова наростити взаємодія з ЄС, коли в Брюсселі визнають за необхідне усунути аномалію в двосторонніх відносинах. Москва готова до таких кроків «на основі рівноправності, на основі пошуку балансів інтересів».

Поділитись