Лавров заявив, що у Москви сьогодні немає відносин з Євросоюзом як з організацією

Лавров заявив, що у Москви сьогодні немає відносин з Євросоюзом як з організацією

Вся інфраструктура відносин з Євросоюзом була знищена односторонніми діями Брюсселя, тому зараз у Москви немає відносин з організацією.

Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на спільній прес-конференції з главою МЗС КНР Ван І.

“З Євросоюзом як з організацією відносин немає. Вся інфраструктура цих відносин знищена односторонніми рішеннями Брюсселя”, – сказав він.

За його словами, Росія буде готова до контактів з нарощування взаємодії з ЄС, коли Брюссель вважатиме за потрібне усунути аномалію в двосторонніх відносинах. “Якщо і коли буде визнано доцільним з боку європейців все-таки усунути цю аномалію в контактах зі своїм найбільшим сусідом, звичайно, ми будемо готові на основі рівноправності, на основі пошуку балансів інтересів ці відносини нарощувати. Ну а поки на західному фронті у нас без змін, на Сході у нас, по-моєму, дуже інтенсивна порядок денний, який з кожним роком стає все багатшими”, – зазначив міністр.

Лавров підкреслив, що Росія завжди була націлена на співпрацю зі своїми сусідами. “Наша країна розташована географічно на величезному просторі Євразійського континенту. У нас і Китай – добрий сусід, і Європейський союз – теж наш сусід. І ми були завжди зацікавлені в просуванні наших відносин зі всіма азимутами”, – додав глава МЗС РФ.

Поділитись