У Київській області виявили елітну коноплю на болоті. ВІДЕО

У Київській області виявили елітну коноплю на болоті. ВІДЕО

Посіви із «нарковмісним врожаєм» у Сквирському районі виявили працівник управління боротьби з наркозлочинністю (УБН) в Київській області із залученням працівників Департаменту патрульної поліції під час авіарозвідки району.

Про це повідомляє Нацполіція у п’ятницю, 11 вересня.

«Ділянки з коноплями знаходилися на значній відстані від населеного пункту у важкодоступній та непрохідній частині лісового масиву.  Зловмисники продумали все до дрібниць. Коноплі висадили поряд із болотом – там, де місцеві зазвичай не ходять. Кожен кущ проростав у окремій пластиковій ємності. Рослини були акуратно виставлені рядами та мали спеціальні опори, які утримували їх від падіння під час сильного вітру. Дерева та високий очерет додатково приховував посів від сторонніх очей», – зазначив начальник управління боротьби  з наркозлочинністю в Київській області Олександр Мельник.

Під час огляду плантації поліцейські виявили господарський інвентар, поливалку, відра і добрива, якими зловмисник підживлював наркорослини. Загалом правоохоронці нарахували 258 кущів конопель. За цінами «чорного ринку» вартість виготовленої з них готової наркотичної речовини може перевищувати 5 мільйонів гривень.

За фактом незаконного посіву та вирощування рослин конопель відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 310 Кримінального кодексу України. Відібрані з місця події зразки рослин та інші речові докази вилучено та направлено на проведення експертного дослідження. Решту нарковмісних рослин знищено.

Працівники поліції проводять активні заходи, спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності  осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення.

Поділитись