У Києві зібрання на підтримку ЛГБТ під Офісом президента охоронятиме поліція

У Києві зібрання на підтримку ЛГБТ під Офісом президента охоронятиме поліція

Акцію на підтримку спільноти ЛГБТ буде охороняти поліція.

Про це 29 липня на брифінгу в Києві повідомила керівник організації “УкраінаПрайд” Софія Лапіна.

Софія Лапіна підтвердила, що акція “Рейвахпрайд” на захист ЛГБТ і електронних артистів пройде під Офісом президента в п’ятницю, 30 липня, з 14:00 до 22:00. Вона зазначила, що прайд в форматі рейву пройде вперше.

“Склалося так, що обидва суспільства – і електронне, яке в собі акумулює багато представників ЛГБТ і квір-спільноти, і саме ЛГБТ-спільнота – страждає по суті від одного і того ж – від недосконалої правозахисної системи”, – сказала вона.

Лапіна привела в приклад “брутальні дії поліції” на Подолі в Києві під час карантину. Учасники брифінгу зазначили, що заради їх акції не потрібно буде перекривати центр Києва, як це робили в день Хресного ходу.

Правозахисниця Уляна Мовчан додала, що одна з вимог заходи – прийняти урядовий закон №5488. Його зареєстрували у Верховній Раді в травні. Документ передбачає відповідальність за злочини, вчинені на грунті ненависті по відношенню до ЛГБТ-спільноти. Перформанс-художник Влад Шаста розповів, що недавно в ТРЦ Ocean Plaza через його орієнтації на нього напали підлітки. Поліція, за його словами, відмовляла його писати заяву, а потім відправила документ в закрите відділення поліції.

Серед заявлених учасників рейву вказана дружина колишнього народного депутата Сергія Лещенка, діджей NASTIA . Також виступлять GAEL x ZAYBER, OLHA і STEF MENDESIDIS.

Поділитись