У Києві СБУ викрила схему заробітку грошей на лікуванні бойовиків

У Києві СБУ викрила схему заробітку грошей на лікуванні бойовиків

Зловмисники отримували мільйонні прибутки щомісяця.

Служба безпеки викрила в Києві фігурантів, які налагодили схему лікування і оздоровлення бойовиків незаконних збройних формувань і військовослужбовців Росії в тимчасово окупованому Криму. За це зловмисники отримували мільйонні прибутки щомісяця. 

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що схему організувало керівництво одного з санаторіїв, розташованого в Саках. Після тимчасової анексії півострова оздоровчий заклад перереєстрували в органах окупаційної адміністрації і підписали угоду з Міністерством оборони РФ.

Коли все керівництво санаторію переїхало до Києва, то на тимчасово окупованій території залишився тільки генеральний директор санаторію. Він є депутатом Сакської міської ради від однієї з ключових партій РФ, членство в якій декларує з 1 липня 2014 року. При цьому в Консульство України зі зміни громадянства він не звертався.

“Щоб “київське” керівництво санаторію отримувало гроші, зловмисники придумали схему. В Україні вони зареєстрували “дзеркальну” юридичну особу, керівниками та співробітниками якої є громадяни України. Нацей рахунок переводили кошти для переведення їх в готівку. Легалізували гроші через операції з купівлі-продажу цінних паперів”, – розповіли в СБУ.

Під час обшуків, проведених за місцем проживання учасників схеми, правоохоронці вилучили печатки, штампи, документацію, електронне листування зі спільниками з окупованого Криму та інші предмети, які свідчили про протиправну діяльність. 

2 серпня Служба безпеки нейтралізувала “силовий осередок” проросійського громадського об’єднання, який контролював народний депутат України. Лідеру угруповання оголосили підозру.

Поділитись