У Києві розповіли про долю закону про амністію ополченців окупованого Донбасу

У Києві розповіли про долю закону про амністію ополченців окупованого Донбасу

Закон про учасників конфлікту на Донбасі, прийнятий попереднім скликанням Верховної Ради України, так і не був переданий президенту для підписання.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Вадим Пристайко в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, запис якої доступний на YouTube.

“У нас за конституцією немає можливості прийняти [закон] депутатами, але не передати [його на підпис главі держави]. Закон про амністію лежить десь в столі, закинуть”, – сказав український дипломат. Він також уточнив, що попередня влада порушили законодавство, оскільки прийнятий парламентаріями закон не був також підписаний і екс-спікером Ради Андрієм Парубієм.

За його словами, команда екс-президента України Петра Порошенка переклала відповідальність за амністію на Донбасі на нинішню українську владу.

У жовтні міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що київська влада не планує використовувати для учасників конфлікту на Донбасі механізм повної амністії, передбаченої мінськими угодами. Загороднюк зазначив, що це позиція всіх членів українського уряду, які працюють над можливими варіантами врегулювання конфлікту.

Поділитись