У Києві допустили можливість замороженого конфлікту на Донбасі

У Києві допустили можливість замороженого конфлікту на Донбасі

Глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Київ не має наміру рухатися в напрямку замороженого конфлікту в Донбасі, але не виключає, що такий сценарій може бути.


Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що не хоче, щоб конфлікт на Донбасі став замороженим, але не може гарантувати, що цього не станеться.

“Українська сторона точно не має наміру іти у напрямку до замороженого конфлікту. Виключаю я сценарій замороженого конфлікту – ні, не виключаю. Але я його б дуже не хотів”, – сказав Єрмак в інтерв’ю виданню LIGA.net і додав, що Київ докладає всіх зусилля, щоб цього не було.

Він також зазначив, що дуже погано відноситься до заморожених конфліктів і вважає їх “бомбою уповільненої дії”.
Раніше в Донбасі вступили в силу додаткові заходи забезпечення перемир’я. Ці заходи передбачають повну заборону ведення вогню, розміщення озброєння в населених пунктах і поблизу них, наступальних і розвідувально-диверсійних дій. Крім того, вони передбачають дисциплінарну відповідальність за порушення режиму припинення вогню. Накази про припинення вогню, містять у собі заходи по його підтримці, повинні діяти до повного врегулювання конфлікту.

Поділитись