Кравчук заявив про історичну подію в ході переговорів по Донбасу

Кравчук заявив про історичну подію в ході переговорів по Донбасу

Глава української делегації в контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук повідомив про те, що прийняття додаткових заходів по контролю за дотриманням тиші в східній частині України стане важливим кроком для врегулювання конфлікту, а сам факт прийняття документа від України за основу обговорення є історичною подією.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Дім».

Останнє позачергове засідання підгрупи в Тристоронньої контактної групи відбулося у вівторок 20 квітня. В ході нього представники українських інтересів повідомили про прогрес у справі узгодження заходів дотримання режиму тиші в Донбасі. З української сторони був також взято до обговорення документ з пропозиціями, що стосуються окремих районів Донецької та Луганської областей.

За словами Кравчука, вперше український документ був взятий за основу, що було також охарактеризовано як історична подія. На даний момент пропозиція України розглядається робочою групою.

Раніше, 23 квітня, екс-президент України Леонід Кравчук заявив, що в тому випадку, якщо Росія відмовиться від участі в переговорах нормандських і мінських форматів, постане питання про розрив дипломатичних відносин країни з українською стороною.

Він також висловили готовність захищати Україну від Росії при необхідності і зазначив, що зустріч президента РФ Володимира Путіна і українського лідера Володимира Зеленського повинна пройти в нейтральній країні, наприклад, Фінляндії чи Швейцарії.

Поділитись