У Казахстані оновили склад уряду

У Казахстані оновили склад уряду

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про склад уряду республіки, згідно з яким більшість членів кабінету міністрів, який склав повноваження після парламентських виборів, зберегли свої пости.


Уряд Аскара Маміна в п’ятницю склав повноваження перед новообраним складом мажилісу (нижня палата) парламенту країни. Указом президента кабміну наказано виконувати обов’язки до затвердження нового складу уряду. Пізніше в цей день глава держави після отримання згоди мажилісменів перепризначив Мамина на пост прем’єра.

Згідно з указом, свої пости, зокрема, зберегли міністр оборони Нурлан Єрмекбаєв, міністр охорони здоров’я Олексій Цой, глава міненерго Нурлан Ногаєв.

У свою чергу Мухтар Тлеуберді в новому кабінеті продовжить працювати міністром закордонних справ, поєднуючи цю посаду з посадою заступника прем’єр-міністра. Новим міністром національної економіки Казахстану призначений Асет Іргалієв, які раніше займав посаду першого заступника глави відомства.

“Призначити: … Іргалієва Асета Армановича – міністром національної економіки Республіки Казахстан”, – йдеться в тексті указу на сайті президента Казахстану.

Іргалієв був призначений на посаду першого віце-міністра національної економіки в серпні 2019 року. На посту міністра національної економіки Іргалієв змінив Руслана Даленова, який обіймав цю посаду з лютого 2019 року.
Крім того, новим міністром праці та соціального захисту населення республіки призначений Серік Шапкенов, який займав пост заступника глави цього відомства з червня 2020 року. Він змінив на цій посаді Біржая Нуримбетова, який очолював міністерство з серпня 2019 року.

Поділитись