У Європі злякалися зближення Москви і Києва після виборів в Раду

У Європі злякалися зближення Москви і Києва після виборів в Раду

Перемога партії президента України Володимира Зеленського “Слуга народу” на позачергових виборах до Верховної Ради означає, що Європа може зіткнутися з серйозними проблемами, пише німецька газета Die Welt.


Видання вважає, що серед українців, які проголосували за партію “Слуга народу” президента Володимира Зеленського, дуже багато людей, які бажають поліпшення відносин з Росією, що, на думку видання, може стати “проблемою для всієї Європи”.

Зокрема, журналісти вважають, що якщо Зеленський відмовиться від “послідовної” позиції свого попередника Петра Порошенка і піде на компроміс з Москвою, то це стане сигналом того, що в Європі “можна успішно перекроювати кордони”, після чого Росія нібито посилить свій тиск і буде прагнути до ескалації.

При цьому газета зазначає розвиток в Україні тенденцій, схожих з європейськими. Зокрема, політичними лідерами стають любителі, а також зростає критика на адресу еліт. Крім того, Die Welt зазначає, що українці втомилися від війни на Донбасі, і Зеленський, ймовірно, буде вести політику з урахуванням їх інтересів.

Поділитись