У ЄК заявили про необхідність перегляду правил міграції через ситуацію в Афганістані і Білорусі

У ЄК заявили про необхідність перегляду правил міграції через ситуацію в Афганістані і Білорусі

Ситуація в Афганістані, а також дії влади Білорусі в сфері прикордонного контролю вимагають від Європейського союзу термінового перегляду загальних правил міграції та надання притулку.

Таку заяву зробили в Єврокомісії.

«Ситуація в Афганістані і дії Білорусі показали, що час, коли ми можемо чекати повного перегляду необхідних нам правил міграції та надання притулку в Європі, вже минув», – написав у своєму Twitter заступник голови Європейської комісії, комісар з питань захисту європейського способу життя Маргарітіс Схінас.

За останніми даними «Талібан» зайняв більшу частину Афганістану. У неділю, 15 серпня, делегація руху прибула в президентський палац в Кабулі на переговори. Як повідомляють ЗМІ, сьогодні президент республіки складе з себе повноваження.

Раніше Латвія оголосила про рішення ввести режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю через великий наплив нелегальних мігрантів в країну. У минулий четвер, 13 серпня, в сусідній прибалтійській республіці – Литві президент Гітанас Науседа підписав декрет, який розширює повноваження військових, залучених до охорони білоруського кордону і висилку мігрантів.

Поділитись